Zespół Ludowy Ćwikliczanie oraz Koło Gospodyń Wiejskich z Ćwiklic już w najbliższych dniach zaprezentują w stolicy bogactwo folkloru Ziemi Pszczyńskiej, regionalne potrawy oraz produkty Marki Ziemi Pszczyńskiej.
Okazją do tego wyjątkowego występu będzie trzydniowe wydarzenie kulinarne w prestiżowej restauracji Szóstka w Hotelu Warszawa. W dniach 22-24 sierpnia stolica Polski będzie gościć kuchnię regionalną w najbardziej autentycznym, rzemieślniczym wydaniu.
Gośćmi specjalnymi wydarzenia będzie Koło Gospodyń Wiejskich z Ćwiklic, które zaprezentuje swoje kulinarne specjały. W menu znajdą się m.in. ręcznie lepione pierogi przygotowywane na miejscu według tradycyjnych receptur oraz Kopa Pszczyńska - tradycyjny śląski deser, pełen bakalii, orzechów i miodu.
Całości dopełni muzyka na żywo. W piątkowy i sobotni wieczór wystąpi Zespół Ludowy Ćwikliczanie, wprowadzając gości w świat folkloru i śląskiej tradycji. Restauracja przemieni się w przestrzeń spotkania kultury, gościnności i wyjątkowych smaków.
Restauracja Szóstka będzie otwarta w dniach wydarzenia w godzinach 12:00-23:00. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc organizatorzy rekomendują wcześniejszą rezerwację w restauracji.